Vi er her for alle som ønsker mer.

 
_MG_0082.jpg
 

Vår visjon.

Friskt Alternativ er et fritids- og aktivitetstilbud for rusavhengige og vanskeligstilte. Vi er et tiltak i Frelsesarmeens rusomsorg som skal tilby en trygg arena for nettverksbygging og mestring. Hos oss jobber vi hardt for å tilby det beste tilbudet vi kan og utvide med flere aktiviteter.

Hos oss er det ikke selve aktivitetene som er hovedfokuset. Det er alt som skjer rundt. Garderobefølelsen, samholdet, intern konkurranse og alt som kommer med. Det er her relasjonene blir bygget. Og nettopp relasjonene er etter vår mening det viktigste verktøyet til å forbli rusfri.

Vi skal være et tiltak for dem som ønsker mer fra livet. For dem som ønsker nære gode venner. For dem som vil leve et godt meningsfult liv.

 
 
_MG_0066.jpg

Nettverk først.

Ved å bygge et nettverk der alle forstår utfordringene dine og som ikke dømmer deg på grunn av de feil valgene du har gjort er 100% essensielt.

— Kristoffer Ask Hansen

 

Historie

Friskt Alternativ startet i 2007 som Frelsesarmeens fotball Stavanger etter å ha deltatt på det første Norgesmesterskapet i Gatefotball. Det året ble også klubben tildelt å arrangere turneringen i 2008.
Klubben ble startet med en trening i uken, torsdag kl 17:00. En trening vi enda har i dag. Vi har alltid vært bestemt på at rutine er nøkkelen til at deltakerne vil komme.

Siden den gang har klubben vunnet 4 NM i gatefotball og har vunnet en vandrepokal. Tilbudet ble utvidet med sykkel i 2013 og siden det året har navnet vært Friskt Alternativ. I 2014 etablerte vi også egen media avdeling hvor vi i dag har arbeidstrening innen skilt og dekor og kveldstilbud for dem som ønsker å lære videoproduksjon og livestreaming.
I 2018 ble X-treme gruppen etablert og er i dag en vesentlig del av Friskt Alternativ. Gruppen trener 4 dager i uken og har mål om å løpe OCR-løp og Marathon.

I 2016 utvidet klubben seg fra kun Stavanger og etablerte seg på Birkeland og Stord. Derfra eksploderte interessen for konseptet til Friskt Alternativ seg til forskjellige kommuner. Nå har vi klubber også på Voss, Haugalandet, Mandal, Kristiansand og Vennesla.