I 9 år har Friskt Alternativ jobbet for å forbedre livene til mennesker som ønsker en endring i livet.

 

Friskt Alternativ ble startet i 2007 av Jostein Jonasmo med å reise med et lag til Norges første NM i gatefotball. I 2008 ble det etablert en fast trening hver uke og den trening har vi enda. Klubben het på den tiden Frelsesarmeens gatefotball Rogaland. Siden har klubben utviklet seg. Vi startet sykkel og media tilbud og har blitt et fritids- og aktivitetstilbud for langt flere enn vi hadde trodd. Det har blitt en suksesshistorie.

Klubben har også utvidet seg til flere steder på Sør-vestlandet. Klubber har nå etablert seg på Birkeland, Vennesla, Stord og Haugalandet. Vi håper det kommer flere.

Nå er har vi også flere ansatte på de limiterte midlene vi har. Vi har en trener i 100% stilling som har ansvar for den daglige driften. Det har også kommet inn 2 personer gjennom tilbudet som har vist en innstats for å gi noe tilbake til klubben. De er nå ansatt i mindre stillinger.

Vi har driftsmidler fra Helsedirektoratet som er vår hovedinntekt. Men vi har også opparbeidet oss en avtale med Stavanger kommune og noen sponsorer. Frelsesarmeen har vært kritisk for at vi har overlevd.
2015 var et stort år for oss. Vi flyttet inn i nytt klubbhus og fått to nye store sponsorer. Nitedals hjelpestikker og sparebankfondet har støttet oss med over 700.000 kroner. Med disse midlene har vi hatt mulighet å kjøpe oss en nye gatefotballbaner og bil til å frakte den med. Mediagruppen har også fått mye nytt utstyr. Videokameraer, PCer og en storformatsplotter.

Gjennom å tilby disse aktivitetene har vi hjulpet mange mennesker å holde seg rusfrie. Vårt mål er å bli best på oppfølging. Det er et mål vi skal oppnå!

_MG_1014.jpg

Jostein Jonasmo
Gründer og ildsjel

 
fellesbilde.jpg

Ledere

Portretter av Kristoffer Ask Hansen

Ole Andreas Westby
Daglig leder

Karianne Kleppe
Sportslig leder (Stavanger)

Steinar Møvik
Leder sørlandet

Roy Tørring
Leder Haugalandet

 

Ansatte

Trond Laland
Hovedtrener

Sarah Margrethe Hestness
Film fotograf

Eirik Friestad
Film fotograf

Karianne Borgersen
Dametrener

Kristoffer Ask Hansen
Mediekonsulent

 

Transient